1401/11/08 | بنیامین رضایی
سواد مالی چیست و چه اهمیتی برای عصر ما دارد؟
اگر اخیراً زمانی را صرف خواندن اخبار حوزه اقتصادی و مالی کردهاید، احتمالاً با اصطلاح سواد مالی برخورد داشتهاید. هدف آموزش سواد مالی این است که به مردم کمک کند تا درک قویتری از مفاهیم اساسی مالی و اقتصادی پیدا کنند. بهسادهترین زبان افراد با فراگیری سواد مالی میتوانند پول، سرمایه و زمان خود را بهتر مدیریت کنند. با آگاهی بیشتر مردم از اهمیت سواد مالی، باید بپرسیم: افرادی که «سواد مالی» دارند، چه مهارتها، ویژگیها و شیوههایی را دنبال میکنند؟ و چگونه این مجموعه مهارت، بر امور مالی شخصی آنها تاثیر میگذارد؟ ملی پی در ادامه آنچه را که باید درباره این نوع دانش بدانید را به شما خواهد گفت.
سواد مالی به توانایی درک و بهکارگیری مؤثر مهارتهای مالی مختلف از جمله مدیریت مالی شخصی، بودجهبندی و پسانداز اشاره دارد. سواد مالی باعث میشود که افراد به خودکفایی برسند و برای آنها ثبات مالی حاصل شود. سواد مالی همچنین مستلزم تجربه اصول و مفاهیم مالی مانند برنامهریزی مالی، بهره مرکب، مدیریت بدهی، استراتژیهای سرمایهگذاری کارآمد و ارزش زمانی پول است. بیسوادی مالی میتواند منجر به انتخابهای مالی ضعیف شود که میتوانند تأثیرات منفی بر رفاه مالی فرد داشته باشند. مراحل کلیدی برای بهبود سواد مالی عبارتند از یادگیری مهارتهای ایجاد بودجه، توانایی ردیابی هزینهها، یادگیری استراتژیهای پرداخت بدهی و برنامهریزی مؤثر برای بازنشستگی.
برای فهمیدن اینکه آیا باید خود را در بین افراد باسواد مالی قرار دهید یا خیر، به سؤالات زیر فکر کنید و به خودتان پاسخهای صادقانه بدهید:
1)آیا میدانید باید چگونه یک بودجهبندی ماهانه ایجاد کنید که شامل تمام هزینههای اساسی، صورتحسابها، هرگونه بدهی و سرمایههای کاهشیافته شما برای خریدهای آینده باشد؟
2)آیا درحالحاضر بدون بدهی هستید؟ یا اقدامات فعالی برای کاهش بدهیهای خود انجام میدهید؟
3)آیا میدانید چه مقدار پول برای پوشش هزینههای زندگی در یک دوره سه تا شش ماهه خرج میکنید؟
4)آیا صندوقی اضطراری در اختیار دارید که به شما امکان میدهد از یک رویداد ناگهانی و بزرگ زندگی مانند اخراج یا آسیب به وسیله نقلیه بدون نیاز به قرض گرفتن پول، عبور کنید؟
5)آیا از این مورد درکی دارید که چگونه بهره مرکب اجازه میدهد تا پول سرمایهگذاریشده در طول زمان رشد کند؟
6)آیا انواع بیمههایی را که برای محافظت از امور مالی و سرمایهگذاری شما لازم است، میشناسید؟
7)آیا تفاوت سرمایهگذاری و بیمه را درک میکنید؟